Platform voor samenwerking
Per 1 januari 2023 zijn er zogenaamde expertisecentra opgericht. Het doel hiervan is om zorgaanbieders formeel bij te staan met expertiseadvies bij zeldzame aandoeningen. EverywhereIM ondersteunt medisch specialisten door middel van een platform waarop zij eenvoudig met elkaar kunnen overleggen, multidisciplinair overleg (MDO) kunnen houden, expertise consulten kunnen plannen en zowel nationaal als internationaal kunnen samenwerken rondom specifieke ziektebeelden. Op deze manier kan elke medisch specialist toegang krijgen tot de benodigde kennis voor optimale zorg in de spreekkamer.
In eerste instantie zal het portaal gebruikt worden om patiënten te bespreken in de regionale en landelijke teams van Stichting Autoimmune Research & Collaboration Hub. ARCH is een medisch expertiseplatform voor zeldzame vormen van reuma – ook wel systemische auto-immuunziekten genoemd. Door het lokaal beschikbaar stellen van landelijke expertise zorgt ARCH voor betere zorg en minder ziektelast. ARCH faciliteert de samenwerking tussen artsen in zes regio’s, om de kennis van expertisecentra optimaal te benutten. De ontwikkeling van het ARCH Portaal is een belangrijke stap om de werkzaamheden van ARCH verder op te schalen.
“Het ARCH Portaal biedt een nog efficiëntere ondersteuning bij het verrichten van expertiseconsulten over patiënten met een zeldzame systemische auto-immuunziekte. Dit expertiseportaal maken we ook graag voor andere zeldzame ziekten beschikbaar.”
Prof. Dr. Y.K.O. (Onno) Teng
Voorzitter van ARCH & Internist-nefroloog bij het LUMC
Embraze
Netwerkzorg in de regio
In de gespecialiseerde zorg wordt de zorgverlening steeds vaker georganiseerd in netwerken, onder andere vanwege de complexiteit van bepaalde ziektebeelden, zoals bij oncologie. Dit gebeurt om de juiste zorg op de juiste plaats te organiseren (JZJP). Artsen hebben hierbij bijvoorbeeld behoefte aan dezelfde protocollen en willen onderling kunnen afstemmen. EverywhereIM kan in één app zaken als multidisciplinair overleg (MDO), doorverwijzingen en e-consulten faciliteren.
EverywhereIM heeft reeds oplossingen ontwikkeld om een soepele samenwerking binnen regionale netwerken te bevorderen.
Transmurale samenwerking
Ziekenhuizen, huisartsen en paramedici dienen steeds intensiever samen te werken, zowel binnen als buiten hun regio, met name bij de zorg voor chronisch zieken en ouderen. Om de juiste zorg op de juiste plek te organiseren (JZJP) en effectieve samenwerking te bevorderen, biedt EverywhereIM passende oplossingen. Een voorbeeld hiervan is een handige Transmurale Zorg-app, die alle protocollen en lokale zorgverleners met hun expertise bevat en de mogelijkheid biedt voor bijvoorbeeld een meekijkconsult. Daarnaast kunnen we koppelingen ontwikkelen waarmee artsen snel toegang krijgen tot medische gegevens of diagnostische informatie.
Wilt u meer informatie of vrijblijvend van gedachten wisselen? Neem contact op!
Meer weten over zorgplatformen of netwerkzorg?
Wilt u meer informatie over ons zorgplatform voor zeldzame aandoeningen of netwerkzorg bij oncologie? Aarzel niet om contact op te nemen met ons team. Wij delen graag onze ervaringen en denken met u mee over oplossingen.
We kunnen uw expertisecentrum koppelen aan een platform; multidisciplinair overleg (MDO), administratie, planning en patiëntgerapporteerde uitkomsten (PROMs) worden dan eenvoudig georganiseerd.