Appeco

onderzoekstool

Appeco, voorheen bekend als ‘Living Documentation’. Appeco bundelt alle kennis die beschikbaar is in wetenschappelijke literatuur op een bepaald vakgebied. Op dit moment is de applicatie gericht op multiple sclerose (MS), het is echter een volledig generieke tool, die voor elk vakgebied dan wel ziektebeeld ingezet kan worden.

Afhankelijk van de gegeven zoekopdracht toont het systeem bijvoorbeeld een lijst met interventies die onderzocht zijn en toont de uitkomst van die interventie ten opzichte van de controlegroep. Door deze web-based onderzoekstool wordt nieuwe literatuur automatisch beoordeeld door collega’s en weergegeven op relevantie. Hiernaast is het mogelijk om direct meerdere artikelen mee te nemen in één meta-analyse.

Apecco verricht een dagelijkse zoektocht naar wetenschappelijke literatuur over een bepaald onderwerp. De nieuw verschenen literatuur (via zoeksites als PubMed) komt achter de schermen binnen bij een editor. Vervolgens worden door het systeem twee reviewers (onderzoekers binnen het vakgebied) aangesteld om te kijken of het artikel relevant is. Wanneer hier consensus over is wordt een andere reviewer aangesteld om alle relevante informatie (patiëntenpopulatie, toegepaste interventie, controlegroep, uitkomsten) uit het artikel te filteren. Dit wordt vervolgens weer door een andere reviewer gecheckt. Pas als alle stappen doorlopen zijn zal het artikel met alle data aan het systeem worden toegevoegd.

De applicatie kan aangepast worden aan uw behoeften. Zo kunt u bijvoorbeeld een brede zoekvraag instellen, maar kunnen de zoekvelden ook toegespitst worden op een specifieke patiëntpopulatie, of één bepaalde interventie. Doordat alle artikelen gefilterd worden, kunnen ook meerdere vragen beantwoord worden door deze te sorteren per uitkomstmaat of per toegepaste interventie.

Bent u nieuwsgierig geworden naar Appeco of heeft u interesse in een van onze andere in abonnementsvorm beschikbare producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@everywhereim.com