Het viel dr. Linda Wanders op dat veel patiënten met PEG contact opnemen met het ziekenhuis voor relatief eenvoudige problemen. Deze zijn vaak oplosbaar in de thuissituatie, mits de patiënten over de juiste informatie beschikken. Veel zorgverleners voelen zich enigszins oncomfortabel met PEG-sondes, waardoor deze patiënten relatief vaak onnodig naar het ziekenhuis worden gestuurd.
Dr. Linda Wanders
OLVG
Maag-Darm-Leverarts
Daarom kwam ze bij everywereIM met een schets van hoe een sondevoeding-app er idealiter uit zou moeten zien. Met behulp van onze No-Code-Greg software en onze medisch adviseurs is er nu een prachtige app van gemaakt.
Wat is een PEG-sonde?
Een PEG-sonde is een flexibele buis die een rechtstreekse verbinding vormt tussen de buikhuid en de maag. Deze sonde is noodzakelijk wanneer een patiënt onvoldoende kan eten of helemaal niet in staat is om via de mond voedsel in te nemen. Via deze sonde kan de patiënt vloeibare voeding of medicatie ontvangen.
De app is nuttig voor zowel patiënten als zorgverleners die te maken hebben met patiënten met PEG-sondes, zoals huisartsen en verpleeghuisartsen. Tot nu toe was de PEG-zorg in Nederland sterk afhankelijk van de lokale situatie. De inhoud van de app is gebaseerd op de recentelijk gepubliceerde landelijke richtlijn “Kunstmatige Enterale Voeding” van de NVMDL. Dit draagt bij aan een uniformere zorg.
Dr. Lennard Gilissen
Catharina Ziekenhuis
Maag-Darm-Leverarts
Dr. Lennard Gilissen, maag-darm-leverarts in het Catharina Ziekenhuis, is ook een van de initiatiefnemers:
“Ik ben heel blij met de app. Deze helpt patiënten met een PEG sonde en hun mantelzorgers om makkelijk informatie voor zelfzorg op te zoeken. Dat scheelt een zoektocht naar antwoorden en hopelijk ook ziekenhuisbezoeken!”
PEG-app nu beschikbaar in de App Store en Google Play Store!
Zowel patiënten met een PEG-sonde als zorgverleners die met deze patiënten werken, kunnen nu profiteren van onze nieuwe sondevoeding-app. Deze is ontworpen om betrouwbare informatie direct toegankelijk te maken en zo de zorg te verbeteren. De app is nu beschikbaar in de App Store en Google Play Store. We nodigen u graag uit om deze tool te ontdekken en te gebruiken als een waardevolle bron van informatie en ondersteuning in de zorg voor PEG-patiënten!
Bekijk meer Thuismonitoring en Begeleiding-apps!
Bent u geïnteresseerd in wat everywhereIM voor u kan betekenen bij het ontwikkelen van een patiëntenapp? Bekijk dan onze pagina over thuismonitoring en begeleiding, óf neem contact met ons op via de hieronder vermelde contactgegevens!
everywhereIM
Amsterdam – naast AMC Utrecht – naast Domus Medica
Pietersbergweg 199 Janssoniuslaan 80
1105 BM, Amsterdam-Zuidoost 3528 AJ, Utrecht
Rotterdam – Erasmus MC. Telefoon: 088-2404254
Dr. Molewaterplein 40 E-mail: info@everywhereim.com
3015 GD, Rotterdam
Telefoon:
088-2404254
E-mail:
info@everywhereim.com
Hoofdkantoor
Utrecht – naast Domus Medica
Janssoniuslaan 80
3528 AJ, Utrecht
Rotterdam – Erasmus MC
Dr. Molewaterplein 40
3015 GD, Rotterdam