everywhereIM eHealth bij de Papendorpse Run

Samen Innoveren voor Betere Zorg

UMC Utrecht 13-15 juni

Wat is Hacking Health?

Hacking Health is een beweging dat als doel heeft om de gezondheidszorg efficiënter, effectiever en meer toegankelijk te maken. Dit willen zij bewerkstelligen door mensen met verschillende achtergronden samen te brengen zodat zij samen met hun kennis en vaardigheden creatieve oplossingen kunnen bedenken voor problemen in de zorg. Jaarlijks organiseren zij in verschillende steden evenementen, hackathons genoemd waarbij er in een korte tijd oplossingen worden bedacht voor zorgproblemen.

everywhereIM was dit jaar trotse sponsor van Hacking Health: “Samen maken we de zorg meetbaar beter, wat een innovatiekracht en energie heb ik gevoeld bij Hacking Health Utrecht. Van alle deelnemers vanuit de zorg, technici, designers, patiënten.”’ aldus Mireille Pluijgers, chief medical officer everywhereIM ITcare for Healthcare.

Van 13 tot en met 15 juni heeft Hacking Health voor de vijfde keer plaatsgevonden in het UMC Utrecht. Tijdens deze lustrumeditie werden er vijf multidisciplinaire teams gevormd, die onder leiding van coaches en experts drie dagen lang intensief hebben gewerkt aan innovatieve oplossingen voor de gezondheidszorg. Op de derde en laatste dag hebben de vijf teams hun creatieve oplossingen gepresenteerd aan een deskundige jury met medische, financiële, patiënten vertegenwoordiging en managementexpertise. De jury heeft uiteindelijk twee winnaars gekozen in verschillende categorieën.

  • AI: In de categorie beste innovatie ontving #RapporteerBeer de eerste prijs, wat een AI-oplossing is die eindverslagen opmaakt bij Altrecht Jeugd en zo veel tijd bespaart.
  • Nazorg in de GGZ: in de categorie mensgerichte oplossing ging de prijs naar Waardevol Verder, een initiatief dat de overgang van behandelingen in specialistische GGZ naar de maatschappij soepeler laat verlopen.

Het doel van Hacking Health is om technologie, design, ondernemerschap, gezondheidszorg en patiënten samen te brengen. everywhereIM IT-care for Healthcare is sponsor bij Hacking Health Utrecht.

Meer lezen?