everywhereIM eHealth bij de Papendorpse Run

Opvolgaudit ISO 27001 en NEN 7510 succesvol doorlopen door everywhereIM

Informatiebeveiliging is vanzelfsprekend van groot belang voor medische applicaties. De juiste manier van beveiligen betekent dat vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van de informatie worden geborgd. everywhereIM doet er alles aan om de zaken rondom informatiebeveiliging aan onze klanten te kunnen garanderen en heeft in 2023 de ISO 27001 en NEN 7510 de jaarlijkse opvolgaudit weer succesvol doorlopen.

Wat zijn de ISO 27001 en NEN 7510?

ISO 27001 is de wereldwijde standaard voor informatiebeveiliging, gecreëerd door de International Organization for Standardization (ISO). Het omvat een Information Security Management System (ISMS) met beleidslijnen, procedures en activiteiten om de informatie van een organisatie te beschermen. Het ISMS volgt een systematische aanpak voor het vaststellen, implementeren, monitoren en verbeteren van informatiebeveiliging op basis van een risicobeoordeling.

NEN 7510, een Nederlandse norm van het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN), deelt de basis met ISO 27001, gericht op het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie door risicobeheer. Aanvullend van de NEN 7510 zijn de specifieke richtlijnen voor zorginstellingen en beheerders van persoonlijke gezondheidsinformatie.

Wij delen onze kennis graag! Wilt u er zeker van zijn dat de data die u verwerkt beveiligd is volgens de meest recente en belangrijkste normen? Neem gerust contact met ons op.