everywhereIM eHealth bij de Papendorpse Run

Digitale vaardigheden beschikbaar maken

Zorg voor innoveren komt met de Handreiking Digitale Vaardigheden

Slimme E-healthoplossingen hebben tegenwoordig een prominente plek in de Nederlandse gezondheidszorg. Een belangrijke randvoorwaarde daarbij is dat zorgmedewerkers over voldoende digitale vaardigheden beschikken. Zorg voor innoveren komt met een overzichtelijke handreiking die organisaties en beleidsmakers handvatten geeft voor het bevorderen van digitale vaardigheden.

“Iedereen kan moeite hebben met digivaardigheden, maar dat heeft niet te maken met opleidingsniveau en functie.” Aldus de Zorg voor innoveren in de handreiking. In drie overzichtelijke pagina’s geeft de handreiking een complete doch bondige leidraad. De handreiking benadrukt het cruciale belang van digitale vaardigheden in de zorgsector, niet alleen om de kwaliteit van zorg te verbeteren, maar ook om de gezondheidszorg efficiënter en innovatiever te maken.

De handreiking biedt praktische tips en concrete stappen genoemd, zoals vooronderzoek in de organisatie, betrokkenheid van het management, en het opleiden van helpdeskmedewerkers in het begeleiden van digitale starters. Erg handig is bijvoorbeeld het initiatief van een ‘digicoach’, een medewerker die collega’s ondersteunt bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Het programma benadrukt ook het belang van doorlopende ondersteuning, het betrekken van nieuwe medewerkers en het creëren van bewustzijn binnen de organisatie. Tot slot verwijst de handreiking naar een aantal mooie en nuttige bronnen, zoals e-learnings en websites.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de handreiking.