Hoe zorgt u voor kennisvergaring onder het personeel tijdens corona?

Francien baalde al enige tijd van de corona toestanden. Op een paar secretariële medewerkers na en enkele collega’s die thuis gewoonweg geen werkplek konden creëren om diverse redenen, waren vrijwel al haar collega’s vanuit huis aan het werk.
Ze mistte de onderlinge contacten het meest met haar collega’s van andere afdelingen. Niet alleen de lol, maar ook de zinvolle ‘learnings’ uit de praktijk werden via Teams minder snel gedeeld. Omdat het Francien haar taak is de kennis scherp te houden rondom een nieuw preparaat, maar voor de company ook een nieuw indicatie gebied, heeft Francien deze zomer besloten te gaan werken met Quizmeester.

Collega’s van medical maar ook marketing maken bij toerbeurt maandelijks originele en pittige vragen op in het Quizmeester CMS (Content Management Systeem). Alle collega’s kunnen overweg met het CMS, wat na een korte introductie eenvoudig te gebruiken is. Eén afdeling heeft zelfs een quiz bedacht waarin persoonlijke zaken aan bod komen zoals verjaardagen, partnerschap, kinderen etc. Dit leidt vaak tot leuke reactie’s onderling.

Iedereen van de afdeling krijgt dagelijks een vraag op zijn telefoon voorgeschoteld. Foute antwoorden worden onmiddellijk afgestraft met een rood scherm, inclusief de toelichting van het juiste antwoord. Goede antwoorden worden beloond met de groene kleur. Het Rankingsysteem geeft inzicht in de top 20 van de gebruikers, zo is duidelijk te zien wie goed in de materie zit. Maandelijks wordt de winnaar in het zonnetje gezet en beloond met een Tony’s Chocolonely reep.

Francien heeft uiteindelijk meer bereikt dan zij initieel wilde. Een gezonde onderlinge competitie en het gevoelsmatig voortbestaan van de afdeling. Ondanks dat men veelal vanuit huis werkt, is iedereen betrokken. Bovendien wordt de serieuze materie rondom het nieuwe indicatiegebied actiever en sneller opgenomen, omdat er een spelelement is toegevoegd. Francien ervaart het simpelweg als “ideaal om de kennis scherp te houden” en “bizar dat dit niet standaard overal wordt ingezet”.

Ook interesse? Start met een gratis proefabonnement op Quizmeester.

Kosten bij voortzetting, €175,- per maand;

  • Onbeperkt aantal medewerkers op de afdeling;
  • Geen kosten voor de iOS of Android app;
  • Geen installatie op je computer, alles in de cloud;
  • Geen verborgen kosten of nacalculaties, gewoon simpel €175,- per maand per afdeling.