Al 20 jaar kunnen we zelf websites bouwen, weet u ook dat u zelf een app kunt ontwikkelen?

Zonder programmeerkennis!

Deze zomer wordt er regelmatig een app uitgelicht die gemaakt is in Guideline Greg. In deze nieuwsbrief komt de Onco NH-FL app aan bod. Guideline Greg is een softwareprogramma waarmee u eenvoudig en snel een app kunt ontwikkelen én onderhouden, want programmeerkennis is niet nodig. De Onco NH-FL app is in elkaar gezet door arts-onderzoekers. Daarnaast biedt het programma de mogelijkheid tot notificaties, een evenemententool, onbeperkte downloads, een webversie, log-in systeem en (interactieve) flowcharts.

Onco NH-FL

De Onco NH-FL app is ontwikkeld voor zorgverleners in de regio Noord-Holland en Flevoland. De app bevat regionale zorgpaden voor de verschillende gastro-enterologische (GE-)tumoren. De app is een initiatief van de GE Netwerkraad Noord-Holland/Flevoland. Het eerste beschikbare zorgpad is die voor pancreastumoren. Het volgende zorgpad, slokdarm-/maagtumoren is op dit moment in ontwikkeling. De behandeling van pancreastumoren vraagt om een multidisciplinaire benadering. Wegens de hoog-complexe zorg is het van belang om regionaal de zorg onderling af te stemmen en te centraliseren.

Bovendien is er in de app een regionaal telefoonboek beschikbaar van alle betrokken specialisten (maag-darm-lever, chirurgie, medische oncologie en radiologie) binnen de regio. Waardoor het gemakkelijk wordt gemaakt om contact op te nemen via e-mail of telefoon.
Uit analyserapporten blijkt dat de app dagelijks door meerdere zorgverleners geraadpleegd wordt. De app wordt het meest gebruikt om de informatie over regionale afspraken op te zoeken, waaruit geconcludeerd kan worden dat de belangrijkste informatie eenvoudig gevonden kan worden. Daarnaast wordt de app door het merendeel van de gebruikers gebruikt om zorgverleners binnen te regio en de leden van GE oncologie netwerk op te zoeken.