Farmabedrijf Y
Vanwege concurrentiegevoelige info laten we de namen en producten weg.
Plan
Naamsbekendheid vergroten bij een specifieke doelgroep medisch specialisten in verband met de introductie van een specifiek medicijn op het betreffende vakgebied.
Doelgroep grootte
Ongeveer 400-500 medische specialisten in Nederland verdeeld over 78 ziekenhuizen en vrijwel allen zijn lid van de beroepsvereniging.
Oplossing
Deze medisch specialisten hebben net als andere zorgverleners te maken met behandelrichtlijnen, protocollen en standpunten binnen hun vakgebied.
De Nederlandse richtlijnen zijn vindbaar op de verenigingswebsite (veelal in PDF-formaat). Voor de Europese richtlijn wordt de Europese verenigingswebsite bezocht. Er is bij de doelgroep een grote behoefte om de content snel en inzichtelijk te bereiken. Bij voorkeur werd de content aangeboden in ‘decision making tools’ waar mogelijk en bij voorkeur in een app. Vervolgens hebben artsen binnen everywhereIM in samenwerking met medisch studenten een aantal richtlijnen en meer dan 40 protocollen in een decision tool gemodelleerd.
Voordelen voor de arts
Artsen hebben nu de richtlijnen op een praktische manier inzichtelijk en altijd bij de hand in app vorm op zijn/haar smartphone en/of iPad. De arts kan eenvoudig de uitslagen uit de decision tool naar zichzelf of naar de patiënt mailen vanaf zijn device.
CE markering
De app is CE gemarkeerd door everywhereIM en valt in risico klasse I tot mei 2020, daarna in Klasse IIa.
Resultaat
De app wordt door enkele farmaceuten gesponsord (multisponsoring!) en levert tijdens een artsenbezoek zinvolle discussies op. Het gebruik van de app door de gebruikersgroep wordt verzameld in praktische rapportages die door de farmabedrijven worden gedeeld en besproken met de artsen. Deze kennisdeling geeft vaak verrassende informatie over de verschillen in behandeling.