CE-markeren binnenkort een must, voorkom een boete.

In 2009 zijn farmaceutische bedrijven gestart met het uitgeven van apps. Denk aan apps die informatie geven over symptomen, medicatie, behandelingen of zijn gericht op zelfmanagement van diabetici of astmapatiënten.

Men vroeg zich destijds met lichte zorg af: “Van wie is de content?”, of “Wie heeft de IP rechten?”. Tegenwoordig is hier door een betere vastlegging geen discussie over.

Momenteel is er een strengere wet- en regelgeving op handen rondom de CE-markering en men zou zich nu moeten afvragen:
“Voldoet onze app aan de nieuwe wet- en regelgeving die geldt per mei 2020?”, de zogenaamde Europese Wetgeving met betrekking tot Medische Hulpmiddelen.”

Niet elke marketeer of medisch manager is op de hoogte van de bestaande en zeker niet van de nieuwe, gecompliceerdere regels. Er is zelfs een farmaceut die een app in de store heeft gepubliceerd die eigenlijk al lang CE-gemarkeerd had moeten zijn en per mei 2020 zelfs in een hogere klasse valt. En toch doen zij niets. Verbazingwekkend? Niet helemaal, de materie is niet eenvoudig.

Wij kennen de voorwaarden die gelden voor de wet- en regelgeving CE-markeren die in mei 2020 ingaat tot in detail. We hebben er speciaal een website voor ontwikkeld http://ce-markeren.nl. U kunt hier zelf checken of uw app CE-gemarkeerd moet worden.

Naast deze gratis CE-check op de site bieden wij CE-consultancy op maat.
Bel 035-7370521 of mail info@everywhereIM.com voor een afspraak.

Tot snel,

Sebastiaan van der Storm, arts
Dirkjan Kauw, arts
Esther Barsom, arts

P.S. We hebben al vele tientallen Farma Marketeers en Medical Managers geholpen om hun app CE te markeren. We helpen ook u graag!