Wat is nou echt handig bij het doen van medisch onderzoek?

moniq, de generieke onderzoekstool van everywhereIM wordt ingezet als ‘experience sampling method’ om digitaal en real-time, data te verzamelen. Met moniq is het makkelijk om patiënten hoogfrequent vragenlijsten te laten beantwoorden. Op deze manier kun je er achter komen hoe het verloop van de klachten zijn op basis van een bepaalde periode. Als onderzoeker ben je dus niet langer afhankelijk van alleen cross-sectionele data en het risico op ‘recall bias’ data.

Wat moniq kan

  • Met moniq kun je flexibele vragenlijsten bouwen, we noemen dit ‘afhankelijkheden’. Met andere woorden, nieuwe vragen volgen logischerwijs op het gegeven antwoord op een voorgaande vraag.
  • Naast ‘experience sampling’, kan men ook werken met de T=0 methode. Patiënten ontvangen dan een individuele vragenlijst na een bepaalde periode na inclusie of een interventie (zoals bijv. een operatie).
  • moniq kan data direct opslaan in de database van Castor EDC (dataverzameling). everywhereIM verzorgt uiteraard ook uw dataverzameling als u niet met Castor EDC werkt.
  • In moniq kunnen lokale onderzoekers worden toegevoegd, zodat zij ook in andere centra patiënten kunnen includeren

moniq is beschikbaar in abonnementsvorm. Het includeren van bijvoorbeeld 50 proefpersonen kan al vanaf €45 per maand.

Bent u geïnteresseerd kom dan naar een van onze workshops of neem contact met ons op.