Zorgverleners bezorgd om dataveiligheid zorggebruikers

i use apps everywhereIM

Dat zorgverleners zorgen hebben over de veiligheid van gegevens van zorggebruikers is een thema dat op vrijwel elke pagina van de Nictiz en NIVEL eHealth-monitor 2018 terugkeert. Deze werd traditiegetrouw gelanceerd op het jaarlijkse “Mobile Healthcare” congres. Met name waar het uitwisseling of online inzage van gegevens betreft bestaan zorgen. Deze zorgen zijn dusdanig ernstig dat implementatie van eHealth hierdoor wordt belemmerd. Een gemiste kans!

everywhereIM herkent deze zorg, daarom volgt hier een top 3 van maatregelen die wij standaard bij onze applicaties inbouwen om dataveiligheid van gebruikers te optimaliseren:

  1. everywhereIM is sinds 1 augustus 2018 ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. Dat betekent dat al ons personeel is getraind om op een veilige manier met gegevens om te gaan. Onze wijze van bedrijfsvoering voldoet aan internationale standaarden rondom informatiebeveiliging.
  2. Dataverwerking wordt geminimaliseerd. Wanneer opslag en verwerking van data noodzakelijk is voor het functioneren van de app, dan onderscheiden wij verschillende beveiligingsniveau’s. Per niveau wordt een pakket aan maatregelen toegepast. Geïnteresseerd in de beveiligingsniveaus? Vraag de beveiligingsniveaus hier op.
  3. Informatie die wordt uitgewisseld met een app, wordt standaard via beveiligde kanalen (encrypted) als HTTPS en SSL verzonden.