Welke richtlijn gebruikt u het vaakst?

Guideline Greg

Tegenwoordig hebben we allemaal een computer op zak. Op de polikliniek, de spoedeisende hulp, de afdeling, of juist op weg naar één van deze werkplekken. We bedoelen natuurlijk een mobiele telefoon. Bent u zich er al van bewust wat de mogelijkheden zijn van uw mobiele telefoon voor het uitoefenen van uw vak?

Een medische richtlijn die u veelvuldig raadpleegt, kan eenvoudig worden omgezet in een interactieve richtlijnenapp. Daarmee bedoelen wij natuurlijk niet dat u de richtlijn als PDF op uw toestel kunt downloaden… Door de richtlijn uit te werken als decision support-tool vindt u de informatie die u nodig hebt op een efficiënte manier! Is er sprake van nieuwe wetenschappelijke inzichten? Dan kost het updaten van een richtlijn veel tijd, het updaten van een app daarentegen is zo gedaan! Daardoor is de nieuwe kennis veel sneller bij de gebruiker.

Een voorbeeld van een interactieve richtlijnenapp is de HS app, die is gebaseerd op de richtlijn “Hidradenitis suppurativa”. Hidradenitis suppurativa (HS) is moeilijk effectief te behandelen en vaak zeer belastend voor de patiënt. Er is een goed classificatiesysteem, echter is het niet altijd makkelijk dit systeem snel toe te passen. De HS app ondersteunt hierin, zodat er bijvoorbeeld geprotocolleerde zorg toegepast kan worden en efficiënter overleg plaats kan vinden met experts op het gebied van HS. De app is te downloaden via de Google Play Store of de App Store.

Is er een andere richtlijn die u als interactieve app op uw mobiele telefoon zou willen zien? Neem dan contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.