Februari 2016

17
feb

Werken met Veeva

Certificering is in sommige takken van sport een veelbesproken item. Bij energiebedrijven is het een must en in de medische sector behoud je met nascholing je BIG registratie, ook een soort certificering. Certificering bij app bouwers bestaat nauwelijks. Dat is nu anders.

everywhereIM heeft deze week haar eerste certificaat behaald om als gecertificeerd bureau Veeva detailaids te ontwikkelen. Mede dankzij Linda en de ondersteuning van de Veeva mensen hebben we ons closed loop marketing (CLM) certificaat behaald. Een hippe term waar nu nog weinig farmaceuten mee werken maar wat snel gaat veranderen.

Het CLM certificaat van Veeva bevestigt voor farmaceuten, die werken met Veeva, dat ze bij ons (en zéker bij Linda) volgens de juiste methoden en met de juiste kennis worden ondersteund. Dit betekent niet dat je niet meer met je reclamebureau kunt werken om je detailaids te bouwen. Als je relatie goed is en ze ontwikkelen mooie slides voor je, blijf dit dan vooral doen! De meeste reclamebureaus hebben veel ervaring met HTML programmeren en begrijpen vaak ook goed wat je voor ogen hebt met je product. Bij de vertaalslag naar Veeva kunnen wij je ondersteunen.

Privacy overwegingen bij Google Analytics

Zoals veel softwareontwikkelaars implementeren ook wij Google Analytics in de apps en websites die we opleveren. Dit levert waardevolle, statistische informatie op, zowel voor ons (bijvoorbeeld over eventuele bugs en crashes die we dan gericht kunnen oplossen) en voor onze klanten (bijvoorbeeld hoe vaak bepaalde functies in hun app worden gebruikt).

Ondanks dat ze anoniem zijn, zijn deze gegevens wettelijk gezien wel persoonsgegevens. Daar komt dus een bepaalde zorgvuldigheid bij kijken om deze correct te verzamelen en verwerken. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft een aantal handige richtlijnen opgesteld:

1. Bewerkersovereenkomst met Google afsluiten
Op grond van artikel 14 van de Wbp moet een verantwoordelijke een zogenaamde “bewerkersovereenkomst” sluiten met Google. Hierin is vastgelegd dat Google alleen als bewerker optreedt bij de verwerking van de persoonsgegevens van uw websitebezoekers. Deze overeenkomst kan geaccepteerd worden op het instellingenscherm van Google Analytics.
2. Google niet het volledige IP-adres laten verwerken
Een IP-adres is een uniek nummer dat vaak gebruikt kan worden om computers op internet van elkaar te onderscheiden. Bij het plaatsen van de Google Analytics code in uw broncode is het mogelijk in te stellen dat de laatste cijfers van IP-adressen van gebruikers niet opgeslagen worden om deze “anoniemer” te maken.
3. Gegevens delen met Google uitzetten
Op het instellingenscherm van Google Analytics kunnen alle opties om de verzamelde gegevens te delen met Google uitgeschakeld worden.

Benieuwd hoe wij onze Richtlijnen Apps maken?