Oktober 2013

23
okt

Unovate

Unovate is een onderdeel van het UMCU. Haar doel is om innovaties in de zorg te stimuleren en deze in de richting van het UMC Utrecht en eventueel andere ziekenhuzien te buigen. Een half jaar geleden zijn we door Jan Taco te Gussinkloo van Dutch Button Works voorgesteld aan de mensen achter Unovate. En wat een treffer! Ze waren direct gecharmeerd van appill, daar ze juist op zoek waren naar een medische app database. Sinds kort hebben wij met hen een contract gesloten waarbij appill word opengesteld voor medische professionals die reviews zullen schrijven over apps. Samen met Unovate gaan we de database van medische apps relevanter maken voor artsen. Hiermee worden we dus de medische "TripAdvisor" voor apps. Op deze manier wordt het voor artsen nog fijner om de juiste keuze te maken of ze een app wel of niet willen gebruiken.

New crewmembers

Met trots introduceren we hier onze nieuwste aanwinsten binnen ons team.

Links: Maurits Graafland, promovendus op het onderwerp "serious gaming". Na zijn studie geneeskunde en werk als basisarts in het AMC is hij gestart met promotieonderzoek naar de toepassing van gaming in medische opleidingen. Hij heeft meegewerkt aan het ontwerp en ontwikkeling van meerdere games voor vaardigheidstraining en zijn onderzoek concentreert zich op de effectiviteit van deze serious games. Via zijn werk bij het AMC kwam hij in contact met everywhereIM, wat een ideale omgeving is om als medisch- en serious gaming specialist door te ontwikkelen. Dat leek Maurits een fantastische kans om wetenschappelijk onderzoek in de praktijk te brengen.

Op rechts: Mickey Beijer. Mickey ontwikkelt serious games voor everywhereIM. Met zijn achtergrond in informatica en ervaring in het bouwen van games is hij veelbelovend en staan wij nu al versteld van zijn ontwikkelsnelheid. Met het toevoegen van deze twee nieuwe medewerkers aan ons team blijven wij een autoriteit op het gebied van applicatie ontwikkeling in healthcare.

Onze deelname aan Mud Masters

28 september j.l. hebben we in Biddinghuizen als team deelgenomen aan de Mud Masters Obstacle Run. Een ruig hindernisparcours van 6 km gemaakt en ontworpen door mariniers. Een stormbaan geïnspireerd op de meest uitdagende stormbanen ter wereld. Als team wilden we deze uitdaging aangaan, checken of we mentaal sterk zijn en allround fit. Het was hard werken en afzien, maar ook een onvergetelijke ervaring. Mud Masters doe je samen, want je hebt elkaar tijdens sommige obstakels ook echt nodig. 8 en 9 maart gaan we voor de 12 km. Deze keer wordt het parcours uitgezet bij Haarlemmermeer. Kom ons aanmoedigen of toelachen! Voor info zie: website Mud Masters.

Gala Conference 2013

Van 23 tot 25 oktober vindt in Parijs de GALA (the Games And Learning Alliance) Conference 2013 plaats. Deze conferentie is gericht op de wetenschap en toepassing van serious games. De conferentie brengt voornamelijk onderzoekers, ontwikkelaars en medisch professionals samen. Het doel is eigenlijk om kennis te delen en netwerken zal er wel bij horen... Grappig is ook dat er een tentoonstelling is, waar ontwikkelaars hun nieuwste games kunnen demonstreren. Voor meer informatie: website GALA Conference.

SmartHealth, nieuw online magazine

Onlangs is er een nieuw online magazine gelanceerd. We dragen SmartHealth een warm hart toe. Waarom: het is helder geschreven en innovatie staat voorop. Ze lijken een netwerk te hebben van journalisten, tech-ondernemers, bestuurders en zorgprofessionals. Publiceren dus écht nieuws, research en doen aan analyses op een manier die ons erg aanspreekt. Check SmartHealth.