Juni 2014

5
jun

Spreiding everywhereIM en appill

Het aantal zorginstellingen, dat nu met appill werkt, is sterk uitgebreid. O.a. het OLVG en Isala zijn erbij gekomen.

De TOPPERS van everywhereIM

Wist u dat:
De app "WhatStat" voor iOS van het JuliusCenter inmiddels al 34.321 keer is gedownload.
De app "Ik geef bloed" voor iOS en Android van Sanquin 33.291 keer is gedownload.
De app "Nobel Biocare" voor iOS en Android inmiddels 12.065 keer is gedownload.
De "OmrekenApp" voor iOS en Android inmiddels 6.819 keer is gedownload.

Winnaar iPad Air

Medewerkers en studenten van zorginstellingen, die een appill licentie hebben afgesloten, kunnen op appill.nl medische apps reviewen. 7 mei j.l. heeft Simon Heuts, met de meeste reviews op appill.nl, een iPad Air gewonnen.

Richtlijnen quiz

De Orde van Medisch Specialisten weet het mooi uit te drukken: “Richtlijnen vormen de brug tussen wetenschap en praktijk.” Het is dus essentieel dat de laatste wetenschappelijke inzichten via richtlijnen en protocollen bij behandelaars bekend zijn en consequent toegepast worden om optimale zorg te garanderen. Maar het is ook een gegeven dat 100 pagina’s PDF uit je hoofd leren (bij wijze van spreken) om de kernpunten paraat te hebben in de spreekkamer niet echt leuk is. Hoe kunnen we het dus voor medische professionals aantrekkelijker maken deze kennis tot zich te nemen? Bij everywhereIM zeggen we dan in koor: Richtlijnen Quiz.

Het toevoegen van spelelementen aan serieuze inhoud – ook wel bekend als “serious gaming” – is zeer veelbelovend om onderwijs te vernieuwen. Zo ook voor medische professionals. Een van de meest toegankelijke en laagdrempelige manieren om dit te realiseren zijn quiz-spellen. Het lijkt simpel, maar de interactie met de leerstof, oefening door herhaling en eventuele competitie met collega’s zijn krachtige elementen om het leerproces aantrekkelijker te maken.

Heeft u ook belangrijke kennis die bij behandelaars onder de aandacht moet worden gebracht? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden van een quiz-app te bespreken. Er is al snel veel mogelijk en het is sowieso leuker dan een PDF.