September 2014

16
sep

Pilsie voor therapietrouw?

De heilige graal heeft door de eeuwen heen talloze auteurs geïnspireerd tot al dan niet wilde verhalen, dus waarom ook niet door ons? Tijdens ons kennismakingsgesprek met Merantine van den Bos van Mediq kwam vorige week de heilige graal "therapietrouw" ter sprake. Tijdens een brainstorm onder het genot van goeie koffie en zoete koek ontstond het idee om de patiënt een foto te laten maken als hij een pil inneemt. Hoe kun je patiënten stimuleren hun medicatie te nemen en nog beter, zou je dit kunnen monitoren?

Tijdens een brainstorm onder het genot van goeie koffie en lekkere koekjes ontstond het idee om de patiënt een foto te laten maken als hij een pil inneemt. Deze foto kan de patiënt dan delen met zijn mantelzorger en deze kan op zijn beurt de patiënt een "reward" geven, bijvoorbeeld een nieuw level unlocken in de game die de patiënt speelt. Merantine bedacht de catchy naam "Pilsie".

Wat denk jij? Gaat de Pilsie therapietrouw bevorderen?

Nieuwe klanten

We hebben nieuwe logo's op onze website geplaatst van nieuwe vrienden. Zo ontwikkelen we nu apps voor Micreos, Gilead en KNMP.

Voor Micreos hebben we een informatieve app ontwikkeld over hun product Gladskin. Dit middel helpt mensen met acne, rosacea en andere huidafwijkingen en is het enige middel ter wereld dat daarbij heel specifiek de Staphylococcus aureus bacterie bestrijdt. Dit spaart de "goede" huidbacteriën, met goed resultaat en geen bijwerkingen als gevolg.

Gilead is wereldwijd een van de grootste farmaceutische bedrijven. Door sterk de focus op wetenschap te leggen leiden ze de ontwikkeling van nieuwe middelen in specifieke gebieden. Wij zijn nu verschillende apps voor ze aan het ontwikkelen die gaan over leverziekten en HIV.

Ten slotte zijn we door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) gekozen hun boekwerk "Interacties oncologische middelen" om te vormen tot een interactieve tool en als app uit te geven.

KNMP

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) heeft ons gevraagd om hun veel nageslagen boekwerk "Interacties oncologische middelen" om te vormen tot een interactieve app. Hierin zal het mogelijk zijn snel en gemakkelijk alle bekende interacties tussen oncologische middelen en comedicatie te doorzoeken. Als er interacties bekend zijn, dan kan in de app alle informatie hierover worden geraadpleegd en eventueel gedeeld met collega's. Weer een papieren boek minder om mee te slepen in de witte jas!

CVRM

Wat geloven wij toch enorm in de richtlijnen app!!!!! Geen arts is NIET enthousiast bij het aanschouwen van dit staaltje digitale efficiëntie. We blijven het dan ook uitdragen en ons hard maken voor de ontwikkeling van interactieve apps om medici te helpen complexe klinische richtlijnen toe te passen. Ons nieuwste project hierin is een app voor de NHG-richtlijn "Cardiovasculair Risicomanagement". Een paar gegevens over de patiënt invoeren is genoeg om een eventueel behandeladvies te krijgen. Geen lastige kleurentabellen meer dus.

De CVRM richtlijnen app is gereed en zal Q4 in de App Store verkrijgbaar zijn. Vooralsnog alleen beschikbaar op iOS.