Maart 2014

12
mrt

Paparazzi Congres Game

Wilt u als hippe farma-marketeer op een najaarscongres voor spanning en sensatie zorgen door op ludieke wijze artsen te laten socializen?

De Paparazzi Congres Game is gebaseerd op de Assassination-game, een populair spel binnen universiteiten en bedrijven. Waar deelnemers van de originele Assassination-game hun doelwit (bijv. een medestudent) ‘assassinaten’ met waterpistolen, gaat de Paparazzi Congres Game iets vriendelijker te werk.

Artsen hebben vooraf via een mailing een QR code gekregen, waardoor ze de mobiele app kunnen downloaden. De arts meldt zich eenmalig aan met zijn of haar naam en specialisme. Het profiel wordt voorzien met een gezichtsfoto.

De game start nadat er voldoende collega’s zijn aangemeld. De arts ontvangt een foto van zijn ‘celebrity’ op zijn toestel. Van deze celebrity (een collega), moet men als eerste een foto maken, om punten te scoren. Vervolgens controleert de spelleider of de ‘celeb’ overeenkomt met zijn of haar profielfoto. Indien akkoord, krijgt de Paparazzo de punten en verschijnt er een nieuwe ‘celeb’ op de mobiel. De game stopt als er nog maar 1 persoon over is, de WINNAAR!

Op de stand hangt het score bord en verschijnt er een rood kruis over ‘aangeschoten’ targets en is zichtbaar wie nog ‘als vrij wild’ rondloopt.

Waarom is het interessant het Paparazzi Congres Game in te zetten?

Ten eerste loopt u als farmaceut enorm in de kijker als u dit spel organiseert op een congres. Ook zullen meer mensen uw stand bezoeken, omdat de stand als ‘safe zone’ word aangemerkt. Dit is duidelijk zichtbaar, hier mogen de spelers elkaar niet fotograferen. Ten tweede kan het spel opnieuw worden ingezet bij een volgend congres, waarmee de database aan spelers groeit. Tot slot heeft u een platform waarmee u gemakkelijk in contact treedt met de deelnemende artsen.

Hebt u verdere vragen of suggesties over de Paparazzi Congres Game?

Stuur dan een mail naar info@everywhereim.com of bel ons op: 035-7370521.

Een visie van future doctor Eric

Apps vormen vaak de schakel tussen grote ICT-systemen en persoonlijke mobiele devices. Dit is ook in de zorg zo. Hoewel het uitwisselen van data met elektronische patiënten dossiers (EPD’s) nog niet bij elk pakket vlekkeloos verloopt, is dit wel de toekomst. Patiënten willen online inzicht en zeggenschap over hun medische gegevens, zoals ze dat ook gewend zijn van hun data bij de bank, verzekeringsmaatschappij, online winkel etc.

Een goed voorbeeld van waar apps al ingeburgerd beginnen te raken is “zelf-management”. Dat wil zeggen dat een patiënt veel zelf kan regelen in de dagelijkse omgang met zijn/haar ziektebeeld. Een eenvoudig voorbeeld is een app die een diabeticus advies kan geven over de hoeveelheid te spuiten insuline, gebaseerd op ingevoerde dieetgegevens. Nog interessanter wordt het wanneer deze handmatige stap kan worden overgeslagen door technologie zoals Google dat recentelijk heeft ontwikkeld: een contactlens die de huidige glucosespiegel kan meten via het traanvocht.

Zodra de koppeling met EPD’s wel goed mogelijk is zal het gebruik van apps een nog grotere vlucht nemen dan nu. Alle door de patiënt bijgehouden gegevens zullen dan direct ingevoerd kunnen worden in zijn/haar dossier. Deze gegevens kunnen bij een eerstvolgend consult worden besproken. De fase daarna laat zich ook al raden: geen handmatige meting, invoer en interpretatie van gegevens, maar geautomatiseerde, realtime systemen. Om terug te komen bij de diabeticus: glucose prikken zal niet meer nodig zijn, maar continu en ongemerkt plaatsvinden. Valt het systeem iets op in het patroon van spiegels, dan kan een automatisch advies aan de patiënt worden verstrekt volgens een algorithme en/of een medicus gealarmeerd worden. Afspraak inplannen in de app, videoverbinding starten en klaar: consult op afstand en alleen wanneer nodig.

Dergelijke systemen zullen in de toekomst ongetwijfeld voor lagere zorgkosten en efficiëntere therapie zorgen. Zolang de menselijke factor niet vergeten wordt is daar niets mis mee.

Een nóg betere Appill

U heeft misschien al kennis gemaakt met Appill, de grootste medische App-bibliotheek, die eind 2013 gelanceerd is door everywhereIM. We hebben sinds de lancering niet stil gezeten. We hebben veel nieuwe functionaliteiten gelanceerd, waaronder deze punten:

1. De nieuwe layout geeft de apps compacter weer, waardoor de gebruiker een beter overzicht heeft. Voor de gereviewde apps is de samenvatting van de review direct zichtbaar. U kunt in één oogopslag zien welke app het beste bij uw wensen past.

2. We hebben flink geïnvesteerd in onze webservices. Het is nu nog gemakkelijker om uw website met content van Appill te vullen door onze API.

3. Mist u een app? Geef dan direct een app door die u wilt toevoegen in de database via een button. Sommige apps die relevant zijn voor medici worden door de ontwikkelaars niet in de categorie ‘medisch’ is uitgebracht. Daardoor komen ze niet automatisch in de Appill database terecht.

De groei aan medische apps neemt alleen maar toe. Tussen januari en maart 2014 werden er alleen al >2.000 medische apps aan de database van Appill toegevoegd. Het totaal aantal medische apps in de Apple-, Android-, Blackberry- en Windows stores komt daarmee tot boven de 45.000! Een goed zoekprogramma waarbij irrelevante apps worden weg gefilterd, wordt daardoor alleen maar urgenter.

Regelmatig krijgen we de vraag: waarom moet ons ziekenhuis voor Appill kiezen? Die vraag kunnen we gemakkelijk beantwoorden. Appill is de enige medische app-bibliotheek die realtime apps zoekt, sorteert en irrelevante apps weg filtert. Voor een arts of zorgprofessional die up to date wil blijven in een wereld waarin nieuwe mobiele ICT-oplossingen bijna dagelijks gelanceerd worden, is goed overzicht simpelweg een noodzaak.

Onze belangrijkste vraag is: hoe ervaart u de verbeteringen in Appill? Graag nodigen wij u uit om Appill (opnieuw) 30 dagen uit te proberen!

We zijn benieuwd naar uw ervaringen!

Reality mining

Een innovatie die de zorgsector in de toekomst nog zal veranderen.

Reality mining houdt in dat een smartphone ingezet kan worden om data te verzamelen over het gedrag van de gebruiker van deze smartphone. Klinkt ongeloofwaardig? Dat dacht ik ook, maar toch is dit echt mogelijk. Elke keer dat u uw mobiele telefoon gebruikt laat u informatie achter. Zo onthullen zendmasten uw locatie en registreert uw mobiele provider welk nummer u belt en hoe lang u dit nummer belt.

Maar er kan meer informatie verzameld worden met behulp van de mobiele telefoon. Veel mensen vinden dit een eng idee. Reality mining kan namelijk een voorspellend karakter ontwikkeld. Dit houdt in dat er door bewegingsdata van een individu te analyseren de kans dat die persoon diabetes ontwikkeld berekend kan worden. Op grotere schaal komt er zo data beschikbaar over de waarschijnlijkheid dat bewoners in bijvoorbeeld een bepaalde wijk diabetes ontwikkelen: public health.

Het voorspellen van bepaald gedrag op basis van verbale en visuele signalen blijkt redelijk gemakkelijk. Deze technologie van MIT (Massachusetts Institute of Technology) wordt nu al door twee grote Amerikaanse zorgverzekeraars gebruikt om bellers te screenen op tekenen van depressie.