Januari 2015

9
jan

Goede doelen actie

Afgelopen kerst heeft everywhereIM geen relatiegeschenken gegeven, maar in plaats hiervan een goede doelen actie opgezet. Dank voor alle positieve reacties op dit initiatief. U had zelf invloed op de keuze naar welk goed doel uw deel van de schenking zou worden overgemaakt.

Hierbij de uitslag:
€ 90,- naar Huisarts Harrie Huijben die van het uiterste zuiden van Europa tot het uiterste noorden loopt voor Mama Alice
€ 90,- naar Giro 555 stop de ebola-ramp
€ 150,- naar KIKA, Kinderen kankervrij

Inspectie

Volgende week krijgen wij bezoek van de Dutch Health Care Inspectorate of op z’n Hollands, de Inspectie voor de Gezondheidszorg...

In de afgelopen 15 jaar zagen we ze niet, terwijl we eerder ook al zorggerelateerde software ontwikkelden. Maar ja, 'das war einmal', de farma nam de specialist nog mee naar Hawaï en wij konden van onze hobby ons werk maken... De komst van de iPhone, 7 jaar geleden (!), het ontstaan van de app stores en daarmee het toenemend gebruik van o.a. medische apps, heeft ervoor gezorgd dat de overheidsinstanties er een nieuwe taak bij kregen.

Bepaalde medische apps moeten nu ook CE-gemarkeerd worden en de overheid ziet hier blijkbaar écht op toe. Eigenlijk vinden we dit een goede ontwikkeling en zien wij ook uit naar de inspecteur die ons bezoekt. We hebben namelijk ook veel vragen. Maar daarover de volgende keer meer, dan hebben we ook de antwoorden.

Techniek: angst of mogelijkheid?

Deze week schreef Trouw een update over de Googlebril. Paniek en angst was er onder de bevolking maar gelukkig loopt het allemaal met een sisser af, aldus Trouw.

Zij meent dat er al lange tijd nauwelijks nieuws is geweest rondom de Googlebril. Zelfs Google heeft het bijna niet meer over de eigen uitvinding. Techjournalist Daniël Verlaan sprak zijn ongenoegen uit over de Googlebril. Zo kreeg hij last van zijn ene oor. Het bleek de kant van de bril te zijn waar de accu zit en tegelijk ook de camera en hij vond het beeldscherm zwaar. Ook was de accu snel leeg en op straat kreeg hij agressieve reacties van voorbijgangers.

Wij zien de Google Glass als van één van de nieuwe manieren om bestaande technieken op een andere manier toe te passen en dit is nog maar het begin. Bovendien hebben wij op zaterdagmorgen altijd vieze zwarte vingers van de krant en vragen wij ons elke maand weer af waar al dat oud papier naar toe gaat.