Oktober 2015

19
okt

DOMIBO!

Om de herfst in te luiden organiseert everywhereIM een speciale donderdagmiddag borrel: een DOMIBO!

RSVP nu via info@everywhereim.com en geef gelijk maximaal vier andere collega's op!

Privacy overwegingen bij Google Analytics

Zoals veel softwareontwikkelaars implementeren ook wij Google Analytics in de apps en websites die we opleveren. Dit levert waardevolle, statistische informatie op, zowel voor ons (bijvoorbeeld over eventuele bugs en crashes die we dan gericht kunnen oplossen) en voor onze klanten (bijvoorbeeld hoe vaak bepaalde functies in hun app worden gebruikt).

Ondanks dat ze anoniem zijn, zijn deze gegevens wettelijk gezien wel persoonsgegevens. Daar komt dus een bepaalde zorgvuldigheid bij kijken om deze correct te verzamelen en verwerken. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft een aantal handige richtlijnen opgesteld:

1. Bewerkersovereenkomst met Google afsluiten
Op grond van artikel 14 van de Wbp moet een verantwoordelijke een zogenaamde "bewerkersovereenkomst" sluiten met Google. Hierin is vastgelegd dat Google alleen als bewerker optreedt bij de verwerking van de persoonsgegevens van uw websitebezoekers. Deze overeenkomst kan geaccepteerd worden op het instellingenscherm van Google Analytics.

2. Google niet het volledige IP-adres laten verwerken
Een IP-adres is een uniek nummer dat vaak gebruikt kan worden om computers op internet van elkaar te onderscheiden. Bij het plaatsen van de Google Analytics code in uw broncode is het mogelijk in te stellen dat de laatste cijfers van IP-adressen van gebruikers niet opgeslagen worden om deze “anoniemer” te maken.

3. Gegevens delen met Google uitzetten
Op het instellingenscherm van Google Analytics kunnen alle opties om de verzamelde gegevens te delen met Google uitgeschakeld worden.

everywhereIM wandelweekend

We zijn inmiddels twee keer met het bedrijf naar de Ardennen geweest om te wandelen, dus we kunnen het gerust een traditie noemen. Ook dit keer weer veel lol, sportieve uitdaging en teambuilding. Vooral toen we in het hotel "per ongeluk" op het bedrijfsfeest van Bongo terecht kwamen, waar Ivo nu bekend staat als de "Bongo-koning-met-de-selfiestick".