NIEUWSBRIEF
24
mei

Wat als

Wat als dokters praten zoals ze schrijven?
Wat als Barbie een echte vrouw was?
Wat als everywhereIM 489 richtlijnenapps heeft ontwikkeld…

Lees verder...
19
april

App-analyse: Hematology

De Hematology-app werd eind 2016 ontwikkeld in samenwerking met dr. J.J.W.M. Janssen, internist-hematoloog in het VUmc te Amsterdam. De app biedt een overzicht van alle hematologische ziektebeelden, biedt achtergrondinformatie, diagnostische criteria, evenals interactieve keuzehulpen en (risico-)score calculators. Nu de app ruim 3 maanden beschikbaar is in de verschillende app stores, vonden wij het tijd u een update te geven over de ‘prestaties’ in deze eerste 3 maanden.

Lees verder...
15
maart

Richtlijnenpraatje

Op dinsdag 21 maart geven wij weer een richtlijnenworkshop in Utrecht. Tijdens deze workshop leggen wij uit wat de voordelen zijn van een richtlijnen-app en hoe wij het proces (van idee tot app) aanpakken. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Geef u dan nog snel op!

Lees verder...
14
februari

Nieuwe apps

De afgelopen periode hebben we de AppStore en Google Play Store kunnen aanvullen met een paar mooie apps. Sommige speciaal gericht op de professionele gebruiker, maar de GnmVerkeer app van de KNMP is ook heel geschikt voor patiënten die een geneesmiddel gebruiken en willen weten wat de invloed hiervan is op hun rijvaardigheid.

Lees verder...
17
januari

Nieuwe Europese wet databescherming

Per 25 mei 2018 treedt een nieuwe Europese wet over databescherming in werking. – Daar zijn jullie lekker vroeg mee – denkt u misschien, en dat zijn we ook. Maar het betekent voor ons wel dat we nu vast in kaart brengen voor welke apps (toekomstige apps en apps die al in de store staan) dit van toepassing is.

Lees verder...
8
december

Het succes van richtlijnapplicaties

Dit doen we niet zomaar, maar omdat we zelf geloven dat richtlijnapplicaties een erg waardevolle ontwikkeling zijn. Onze analyses en registraties van het gebruik van onze richtlijnapplicaties ondersteunen ons hierin. In dit artikel geven we u een korte update van de huidige stand van zaken, en lichten we een tipje van de sluier op over ‘apps in de pijplijn’.

Lees verder...
10
november

Richtlijnenworkshop

Op 29 november organiseren wij weer een workshop over richtlijnapps voor alle zorgprofessionals. Ben je geïnteresseerd in de vertaalslag van papieren richtlijn naar app en hoe deze apps vervolgens worden geïmplementeerd? Geef je dan op via richtlijnen@everywhereim.com. Zie de bijgevoegde flyer voor aanvullende informatie.

Lees verder...
25
oktober

Veeva special

Heeft u te maken met de ontwikkeling van detailaids? Bij everywhereIM hebben we een gezonde mix van technisch en medisch geschoolde medewerkers die u kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling van uw detailaid.

Lees verder...
14
oktober

Niet dagdromen

Maar dromen over de toekomst. De gemiddelde werknemer bij everywhereIM is te jong om conservatief te zijn, bij ons wordt daarom meer vooruit dan achterom gekeken.

Lees verder...
20
september

Gebruik van app wordt geaccrediteerd

Meewerken aan de ontwikkeling van een richtlijnen-app betekent voor u als farma-marketeer dat u meewerkt aan objectieve en inhoudelijke kennisoverdracht met een innovatief karakter.

Lees verder...
6
september

Groeten van everywhereIM

Voor degenen die minder regelmatig bij ons op visite komen sturen wij even een kaartje vanaf ons zomeradres (en tevens ook herfst-, winter- en lenteadres).

Lees verder...
12
juli

Eric Edelman MD, promoveert, maar waarop eigenlijk..?

“Operational excellence” is een manier van denken over hoe een bedrijf zo goed mogelijk zou moeten werken.

Lees verder...
3
juni

Viatom

Bij everywhereIM hebben wij het doel (én missie) de zorg voor artsen en patiënten efficiënter te maken en te versimpelen door slim gebruik van ICT.

Lees verder...
20
april

Het nieuwe logo van everywhereIM uitgelegd

We hebben ons logo opgefrist! Voor degenen die benieuwd zijn naar het verhaal erachter geven we hier wat uitleg over het nieuwe logo.

Lees verder...
17
feb

Werken met Veeva

everywhereIM heeft deze week haar eerste certificaat behaald om als gecertificeerd bureau Veeva detailaids te ontwikkelen.

Lees verder...
19
nov

Wie gebruikt je app eigenlijk?

Iedereen die een app bouwt heeft, als het goed is, een doelgroep in gedachte. Maar hoe toets je of je jouw doelgroep hebt bereikt?

Lees verder...
19
okt

DOMIBO!

Om de herfst in te luiden organiseert everywhereIM een speciale donderdagmiddag borrel: een DOMIBO!

Lees verder...
14
aug

Data in farmacologisch onderzoek

Recentelijk is een onderzoeksrapport uitgegeven genaamd "Data & Technology in Clinical Trials". Hierin worden een aantal zeer interessante uitspraken gedaan over het verzamelen en interpreteren van data bij farmacologisch onderzoek.

Lees verder...
17
jul

Apps vervangen nog geen dokters

We zijn geen software aan het ontwikkelen om artsen te vervangen, maar om artsen én patiënten te helpen. De menselijke factor in de zorg is nog niet aan vervanging toe.

Lees verder...
16
jun

Ambities van een jonge generatie

Naast onze wens om een zo professioneel mogelijke uitwerking van onze projecten na te streven, investeren wij ook in studenten. Een goed functionerende organisatie bepaalt voor een groot deel het succes van deze student.

Lees verder...
12
mei

Vraag naar richtlijnen-apps neemt toe

Onze voorjaarsbijeenkomsten in de Domus Medica in Utrecht zijn heel goed bezocht! Hier hebben we voor verscheidene artsenverenigingen de mogelijkheden van richtlijnen-apps gepresenteerd en gedemonstreerd. De reacties waren heel enthousiast en in individuele vervolggesprekken worden nu specifieke richtlijnen besproken om te gaan uitvoeren als richtlijnen-apps.

Lees verder...
23
apr

NFC: Aantikken en gaan

Bij everywhereIM geloven we sterk in experimenteren. De enige manier om op de hoogte te blijven van nieuwe technologie is door er mee te "spelen". Zelfs als je nog geen concreet doel voor ogen hebt, is het enorm waardevol om ervaring op te doen met allerlei verschillende technologieën, zowel op het gebied van software als hardware.

Lees verder...
24
feb

Virtual Reality

Bij everywhereIM gaan we steeds meer met Virtual Reality doen. We richten ons op de Google Cardboard: een stuk karton, twee lenzen en twee magneten, die samen met je smartphone een leuk (en goedkoop) alternatief vormen voor de Oculus Rift.

Lees verder...
9
jan

Goede doelen actie

Afgelopen kerst heeft everywhereIM geen relatiegeschenken gegeven, maar in plaats hiervan een goede doelen actie opgezet. De uitslag!

Lees verder...
2
dec

Shared Opinion (deel 2)

De enquête om de meningen van artsen te peilen over het concept Shared Opinion is inmiddels afgerond.

Lees verder...
22
okt

Shared Opinion (deel 1)

Onlangs is everywhereIM een onderzoek gestart naar een gloednieuw concept/idee. "Shared Opinion" biedt artsen toegang tot een beveiligde database om klinische ervaringen van collega's te bekijken.

Lees verder...
16
sep

Pilsie voor therapietrouw?

In een leuk kennismakingsgesprek met Merantine van den Bos van Mediq kwam vorige week de heilige graal "therapietrouw" ter sprake. Tijdens een brainstorm onder het genot van goeie koffie en lekkere koekjes ontstond het idee om de patiënt een foto te laten maken als hij een pil inneemt.

Lees verder...
25
jul

iOS 8 Health app

Er gebeuren interessante dingen op iOS gebied. De nieuwe Health app die Apple in iOS 8 zal introduceren is zeer relevant voor de plaats die iOS zal innemen binnen eHealth. Bovendien wijst de laatste beta-versie van de app op een onverwachtse zet in Apple's strategie.

Lees verder...
5
jun

Spreiding everywhereIM en appill

Het aantal zorginstellingen, dat nu met appill werkt, is sterk uitgebreid. O.a. het OLVG en Isala zijn erbij gekomen.

Lees verder...
3
jun

De 10 hoogst gewaardeerde medische apps door artsen en medisch studenten

Appill is de grootste online medische app bibliotheek, die systematisch medische apps uit de iOS, Android en Windows app stores filtert en categoriseert per specialisme. Medische professionals en medisch studenten kunnen apps die zij vaak gebruiken een beoordeling geven. In appill staan inmiddels 19.012 medische apps, waarvan er in korte tijd 102 één of meerdere beoordelingen hebben gekregen.

Hier ziet u een overzicht van de 10 hoogst gewaardeerde medische apps onder artsen en medisch studenten per juni 2014.

Lees verder...
23
apr

De zorg verbeteren

Onlangs hebben we een app gelanceerd die de kernwaarde van everywhereIM onderstreept: IT of ICT oplossingen leveren die een werkelijk bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg.

Lees verder...
12
mrt

Paparazzi Congres Game

Wilt u als hippe farma-marketeer op een najaarscongres voor spanning en sensatie zorgen door op ludieke wijze artsen te laten socializen?

Lees verder...
30
jan

"Innovatie zit tussen de neuzen"

Recent ontmoette ik René Kock. We zijn beide ouder van een meisje in hetzelfde hockeyteam. Je zou dit een geval van serendipiteit kunnen noemen. Serendipiteit betekent iets ontdekken waar je niet naar op zoek was. Veel innovaties zijn op deze manier ontstaan.

Lees verder...
23
dec

Inside information

We voelen dat de interesse bij ziekenhuizen naar de grootste medische app bibliotheek toeneemt. Het probleem waar wij echter tegen aan lopen is het traceren van de juiste contact persoon.

Lees verder...
23
okt

Unovate

Unovate is een onderdeel van het UMCU. Haar doel is om innovaties in de zorg te stimuleren en deze in de richting van het UMC Utrecht en eventueel andere ziekenhuzien te buigen. Een half jaar geleden zijn we door Jan Taco te Gussinkloo van Dutch Button Works voorgesteld aan de mensen achter Unovate. En wat een treffer!

Lees verder...
27
sep

iOS 7

De nieuwe iOS versie: iOS7, hebben we binnen everywhereIM kunnen testen vanaf april dit jaar vanwege onze developer status. Concreet betekent dit dat je vanaf de eerste versie (iOS7 1.0) wekelijks een update ontvangt en feedback kunt geven over je ervaringen als developer met het nieuwe besturingssysteem. Commentaar heb je nauwelijks, want het ziet er gelikt uit, op wat kleine bugs na, die in de loop van de zomer zijn weggewerkt. En dan de ‘launch’,......EVERYBODY HAPPY!!.....ja, behalve onze klanten.

Lees verder...
27
aug

Augmented reality

"Augmented Reality", ofwel "AR", is uit haar bèta status geraakt. IKEA heeft AR onlangs geïntroduceerd bij haar productcatalogus. We waren wel even 5 minuten bezig om deze werkend te krijgen en de vraag is of Tante Riet dit ook gaat lukken.

Lees verder...
19
jul

VvAA mobiel

Toen we in 2005 de PharmaPhone aan artsen aanboden, introduceerden we eigenlijk de voorloper van VvAA mobiel (de provider van VvAA waarbij leden gebruik kunnen maken van "Arts & Apps", dé medische app categorisator voor medische professionals). VvAA mobiel is gebaseerd op dezelfde gedachte als de PharmaPhone, namelijk specifieke content aanbieden aan artsen tegen een voordelig tarief, maar dan beter.

Lees verder...
26
jun

Over mHealth

Onze afdeling communicatie (Kirsten) heeft mij verzocht iets te schrijven over mHealth. Waarom mHealth, vraag ik?..... "Omdat dat het thema van de nieuwsbrief is en onze lezers dit thema relevant vinden!". Maar, weten onze klanten wat mHealth is?.... "Waarschijnlijk deels wel en deels niet!", aldus Kirsten. Oké, dan ga ik ook maar eens voor mezelf uitzoeken wat het exact betekent.

Lees verder...
29
mei

Innoveren?

We willen blijvend innoveren. Dat vinden we belangrijk, niet alleen omdat we dit zelf leuk vinden. Dat we apps bouwen weet u al langer, maar dat we het gebruik van apps meten is misschien nieuw voor u. Zo meten we hoe vaak een app wordt gebruikt, welke buttons men gebruikt enzovoort. Ook zijn we in voorbereiding om onderzoek te doen naar het gebruik van apps bij patiënten en medisch specialisten.

Lees verder...